Merlijn Wellness olieen

Vele mensen vragen aan mij welke Oliën gebruik je op welke chakra..

Etherische olie heeft een helende/regulerende werking op onze chakra’s.

We kunnen ze niet zien maar ze bepalen ons welzijn.

De knooppunten van energie die chakra’s genoemd worden.

Goed werkende chakra’s zorgen ervoor dat de energie kan stromen en je lichaam in balans komt.

Een overzicht met welke olie geschikt is voor welke chakra ( natuurlijk hebben we ook de kant en klare chakra olien van Merlijn)

Basischakra (stuit- of wortelchakra) Bevindt zich ter hoogte van het stuitbeen, onder aan de wervelkolom.Men noemt dit chakra ook wel overlevingschakra, omdat dit chakra gericht is op overleving en bevrediging van alle basisbehoeften zoals eten, drinken en slapen. Het zorgt voor het aanwezig zijn in de wereld en in je lichaam. Het basis-chakra is een soort fundering waardoor de mens verbonden is met de energie van de aarde. AIs iemand weinig lichamelijke energie heeft of niet goed in zijn vel zit, stroomt de energie niet goed meer door dit chakra (blokkade).

Geschikte etherische olie: sandelhout, basilicum, ceder, kaneel.

Heiligbeenchakra (milt- of sacraal chakra)

Bevindt zich iets onder de navel, bij het heiligbeen. Het heiligbeenchakra regelt onze emoties, begeerte, seksualiteit, bezorgdheid en creativiteit. Shock, akelige ervaringen of problemen kunnen dit chakra blokkeren.

Geschikte etherische olie: citroen, bergamot, jasmijn, roos, rozenhout, sandelhout en ylang-ylang.

Zonnevlechtchakra

Bevindt zich net onder het borstbeen, bij de maag. Eigenwaarde, vertrouwen, keuzevrijheid en wilskracht horen bij dit chakra. Het representeert ook de zonneschijn in het leven. Wie bang of nerveus is, voelt de maag vaak samentrekken; dit is spanning in het zonnevlechtchakra. Het zonnevlechtchakra is gebaat bij zonnige, versterkende en rustgevende geuren.

Geschikte etherische olie: citroen, grapefruit, mandarijn, mirre, sinaasappel, vanille en vetiver.

Hartchakra

Bevindt zich bij het hart. Het hartchakra verbindt de onderste drie chakra’s met de bovenste drie en is het centrum van liefde, verwantschap, medegevoel, vrijheid en innerlijke ruimte. Als dit chakra geblokkeerd is dan kost het moeite om liefde toe te laten.

Geschikte oliën zijn: roos, rozenhout, neroli, geranium, vanille en ylang-ylang.

Keelchakra

Bevindt zich bij de keel. Het keelchakra representeert elke vorm van communicatie, waarheid en integriteit. Bij mensen die moeilijk hun gevoelens kunnen of durven te uiten of mensen die angst hebben hun mening te uiten uit angst anderen te kwetsen, kan er een blokkade optreden in het keelchakra.

Geschikte etherische oliën: jeneverbes, kamille, den, marjolein, mirre en roos.

Voorhoofdchakra (derde oog)

Bevindt zich tussen de wenkbrauwen. Het voorhoofdchakra wordt ook wel het derde oog genoemd. Het voorhoofdchakra heeft ook te maken met het denken, met verstand en inzicht. Een geopend voorhoofdschakra zorgt ervoor dat de beide hersenhelften, ratio en gevoel, harmonieus kunnen samenwerken.

Geschikte oliën zijn: laurier, mirte, pepermunt, rozemarijn en scharlei.

Kruinchakra (kroonchakra)

Bevindt zich bovenop de schedel. Het kroonchakra representeert onze bewuste en onbewuste gedachten en structuren, ons geloofssysteem en het kennen van de zuivere intuitie. Het kan zich over het algemeen pas openen als we enigszins geestelijk volwassen zijn en spiritueel ontwikkeld. Dit chakra staat in verbinding met het kosmische bewustzijn.

Geschikte oliën zijn: lavendel, roos, sandelhout en wierook.

Kies een gewenste etherische olie uit voor een bepaald chakra, druppel 2-3 druppels in de linker handpalm, met de rechterwijsvinger 3 x de olie in de handpalm met de klok mee bewegen (de olie energie geven) en masseer de olie dan in het chakragebied in. Het kan ook ondersteunend werken bij meditatie voor een bepaalde chakra. Namaste

© 2016 - 2021 Magic Angels | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel