Edelstenen kiezen en verzorgen

Edelstenen kiezen

U kunt aangetrokken worden naar Edelstenen door de kleur, het model, formaat of een andere reden. Of de Edelsteen voor u bedoeld is, kan uit verschillende manieren blijken. Het kan zijn dat de steen naar u “toespringt”, of u krijgt een tintelend gevoel, het warm of koud krijgt als u hem oppakt.

 

Ook kunt het op de volgende manier testen:

Houd de steen losjes tussen beide handen.

Gaat u naar voren dan hebt u de steen nodig, u kunt hem goed gebruiken, dan staat de steen voor uw vooruitgang.

Gaat u naar achter dan hebt u hem niet nodig, dan staat de steen voor uw achteruitgang.

 

Omdat de stenen door het delven, verwerken tot getrommelde stenen, hangertjes of sieraden, verkoop van groothandel naar de winkel, uitstallen in de winkel al door heel veel mensen zijn vastgehouden, is het heel belangrijk dat u de stenen eerst goed reinigt, om zo de energie van al die mensen te verwijderen. U kunt er dan uw eigen energie inbrengen.

 

Stenen die u wilt weggeven, kunt u beter niet eerst zelf dragen. Stenen nemen snel de energie van iemand of iets over. Mocht u soms ergens last van hebben, dan geef t u mogelijk die klachten mee over aan de ander.

Zorg dat u de stenen eerst reinigt en ontlaad voor u ze weggeeft en geef dit advies ook aan degene die de steen krijgt.

 

Verzorging van Edelstenen

 

Voor een goede werking van uw Edelstenen moeten deze goed verzorgd worden. Positieve energie die de steen aan zijn omgeving afgeeft moet regelmatig aangevuld worden, dit gebeurt door de steen te laten opladen. Negatieve energie die de steen in zich uit zijn omgeving heeft opgenomen moet  worden ontladen en dit gebeurt door het reinigen van de steen. Nadat een Edelsteen in uw bezit komt, is het verstandig om de steen voor u hem gaat gebruiken of bij u gaat dragen, even grondig te reinigen en op te laden. Ook als de steen dof lijkt te worden of als er barstjes in komen, is dit een teken dat de steen gereinigd en opgeladen moet worden. Hoe vaak je vervolgens de steen reinigt en oplaadt hangt af van de steen en waarvoor u hem gebruikt. Uw eigen gevoel hierbij is dus heel belangrijk. Als u gevoelig bent voor de energie van uw steen, laat u dan vooral leiden door de steen zelf.

 

Voelt u dat de werking van de steen minder wordt of heeft de steen veel negatieve energie opgenomen, verzorg de steen dan op dat moment. Als algemene richtlijnen zou u kunnen aanhouden dat als u een steen gebruikt voor een healing-sessie u hem ervoor en erna reinigt. Als u een steen bij u draagt voor de (geneeskrachtige of therapeutische) werking is het verstandig om hem minimaal 1 keer per week te reinigen en op te laden, afhankelijk van hoe intensief de energie van de steen gebruikt wordt. Als u een steen gebruikt als gids of om mee te mediteren volstaat het om deze 1 keer per week of 1 keer per maand te reinigen en op te laden.

 

Reinigen of ontladen van Edelstenen

 

Edelstenen nemen negatieve energie uit hun omgeving op. De mate waarin dit gebeurt verschilt per steen. Sommige stenen, zoals citrien en cyaniet, reinigen zichzelf en hoeven over het algemeen niet extra gereinigd te worden. Sommige andere stenen, zoals toermalijn en barnsteen, nemen veel energie op en moeten dus vaker gereinigd worden. Er zijn verschillende methodes om stenen te reinigen. Welke methode het meest geschikt is, verschilt ook weer per steen. Hieronder volgt een overzicht van de meest gebruikte reinigingsmethoden. Voor al deze methoden is het belangrijk om de intentie mee te geven dat u de steen grondig wil reinigen en ontdoen van alle opgenomen negatieve lading.

 

 • Koud stromend water
 • Aarde
 • Hematiet
 • Salie of andere reinigende kruiden
 • Wierook (met name sandelhout)
 • Amethyst
 • Seleniet

De eerste methode om een steen te reinigen is door hem minimaal een tot vijf minuten onder koud stromend water te houden. Dit kan gewoon onder de kraan maar natuurlijk ook in een beekje of in de branding. Grotere stenen kunnen ook in de regen worden gelegd. Het is belangrijk dat het water niet warm is, want hierdoor kunnen er scheurtjes en barstjes in de steen ontstaan. Dit is één van de snelste reinigingsmethoden, maar niet geschikt als grondige reiniging. Sommige stenen worden door water aangetast en kunnen niet in water gereinigd worden. Dit geldt o.a. voor calciet, magnetiet, seleniet, lapis lazuli, malachiet, turkoois en angeliet.

 

Ook door een steen in de aarde te stoppen kan hij zijn negatieve lading kwijt raken. Dit is een hele zacht werkende methode die eigenlijk voor alle stenen veilig gebruikt kan worden. Stop de steen minstens 24 uur in de grond. Hoe langer u steen in de aarde laat zitten, hoe grondiger de reiniging. Vergeet niet waar u de steen begraven hebt (plaats bijvoorbeeld een stokje of iets dergelijks op de plek). En zorg dat eventuele huisdieren de steen niet opgraven.

 

Een andere veilige en zachte reiniging is door stenen in een schelp of bakje met Hematiet steentjes te plaatsen. Hematiet neemt de negatieve lading uit de steen op. Laat de steen tenminste 24 uur op de hematiet liggen.

 

Door salie (of het gebruik van andere reinigende kruiden) te branden en de steen door de rook hiervan te halen met heel sterk de intentie om de steen te reinigen, kan de steen ook gereinigd worden. Wierook werkt hetzelfde. Sandelhout is een sterk reinigende wierooksoort en dus heel geschikt hiervoor.

 

Amethyst tenslotte is een uitstekende steen om andere stenen mee te reinigen. Door een steen een uur of twaalf in een amethystgeode of op een Amethystcluster te leggen wordt deze vanzelf gereinigd. Een geode geniet de voorkeur aangezien u deze zeer zelden hoeft te reinigen en de steen totaal omringd is met de energie van amethyst en daardoor nog dieper gereinigd wordt. Een amethystcluster moet u daarentegen na iedere reiniging zelf ook weer even goed reinigen.

 

Seleniet kan door haar reinigende eigenschappen en zachte energie heel goed gebruikt worden om andere stenen mee te reinigen en op te laden.

 

Opladen van Edelstenen

 

Edelstenen hebben een positieve werking door hun energie af te geven aan hun omgeving of aan hun drager. Deze energie moet regelmatig weer aangevuld worden voor een optimale werking. Door een steen op te laden kan (de intensiteit van) de werking worden vergroot of versterkt. Hieronder volgen de meest gebruikte methodes om edelstenen op te laden.

 

 • Maanlicht
 • Zonlicht
 • Bergkristal
 • Seleniet

Door de steen minimaal 1 nacht in het maanlicht te leggen (dit kan gewoon achter glas), wordt de natuurlijke energie van de steen weer aangevuld. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Bijzonder geschikt hiervoor is natuurlijk volle maanlicht!

 

Ook met zonlicht kan een steen opgeladen worden. De licht is echter veel intensiever en lang niet alle stenen kunnen hier tegen en kunnen hun kleur verliezen onder invloed van (fel) zonlicht. Probeer het licht rond de middag, wanneer het zonlicht op haar felst is, te vermijden. Het licht tijdens zonsopgang of -ondergang is een stuk zachter. Voor de volgende stenen geldt dat ze beter niet in het zonlicht opgeladen kunnen worden omdat ze dan verkleuren, o.a.: amethyst, aquamarijn, aventurijn, beryl, celestiet (celestien), fluoriet, kunziet, larimar, malachiet, opaal, rozenkwarts, toermalijn, turkoois.

 

Tenslotte kan een steen op een hele zachte en veilige manier worden opgeladen door hem op een Bergkristal cluster of in een schelp of bakje met bergkristal steentjes te leggen. Laat de steen minimaal 24 uur liggen. Let op dat je de bergkristal zelf regelmatig reinigt (bergkristal kan heel goed onder stromend water gehouden worden).

 

Seleniet kan door haar reinigende eigenschappen en zachte energie heel goed gebruikt worden om andere stenen mee te reinigen en op te laden.

© 2016 - 2023 Magic Angels | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel